Utstyr

Noe utstyr er helt essensielt og noe er svært behjelpelig, men anses ikke som nødvendig for å kunne dra ut på sjøen. Utstyret som trengs er avhengig av hvilke type tur du skal på, og på budsjettet du ønsker og bruke. Noe utstyr kan man vente med å skaffe seg som for eksempel radar for fiske eller ekstra seil. Siden GPS har blitt allemannseie, er det knapt noen båter som seiler uten. En radio er selvfølgelig en livredder hvis man skulle trenge og be om hjelp fra kystvakt, redningssentral eller andre fritidsbåter. Noe som knapt må nevnes er selvfølgelig verktøy og hjelpemidler i tilfelle det skulle skje en ulykke ombord.

I tilfelle noen skulle falle over bord har man redningsvester, livbøye og en sterk lyskaster som kan belyse på lang avstand. Mange velger også og ta med seg varmetepper med tanke på et slikt tilfelle. Lyskaster og livbøye må være godt festet ute på dekk slik at man øyeblikkelig kan få tak i det om man skulle komme utfor noe så uheldig. Ved livbøyen bør man også feste tau som ikke brukes til andre formål enn ved livredning av personer som har falt i sjøen. I tillegg til like forberedelser er sjøvettreglene viktig å lese for alle som skal ut på tur, også før dagsturer.

Det andre grunnleggende utstyret er et førstehjelpsskrin som er beregnet på at man er lengre unna medisinsk hjelp enn det man ellers er når man er på land. Det er alltid bedre å være forberedt på noe som sannsynligvis aldri skjer, enn å bekymre seg for eventuelle medisinske problemer som kan oppstå, også de som ikke er relatert til selve seilingen. Antibiotika er viktig å ha med i tillegg til førstehjelpsutstyr som bandasje og sårvask, i tillegg til febernedsettende og smertestillende medikamenter, og plaster.

cocktail