Spennende langturer til havs

Seil vekk fra masseturismen

Hvis du eier en egen båt, er målene for en ferie til havs nesten uendelige. I en slik heldig situasjon kan du komme til mange flere steder enn det du ellers kan hvis du reiser med fly, bil eller tog. Noe av det flotteste med en seilbåt er at du kan kaste ankeret i små, vakre bukter der du ikke blir forstyrret av masseturisme.

Uforstyrret ferie i Middelhavet

Dette er spesielt gjeldende langs nordkysten av Middelhavet. I Spania, Frankrike, Italia, Hellas, Tyrkia og nå i det siste også landene på Balkan, er masseturismen så voldsom at den kan bli plagsom for mange reiselystne. Det vi ønsker når vi reiser er å se nye landskap, prøve ny mat, og høre et nytt språk. Vi vil oppleve en annen kultur, for en ferie til utlandet skal helst være mye mer enn å ligge i solsteken på stranda. Da er det best å styre unna de mest populære stedene. Med en seilbåt kan du være i fred, uten naboer på andre siden av veggen. Du kan komme til hyggelige marinaer med andre seilere, og dermed har du sannsynligvis naboer du vil komme godt overens med, siden dere deler en ganske uvanlig interesse.

Øyene i Karibien

I Karibien er mangfoldet av natur, kultur og språk stor. I den nordlige delen av havet finner vi amerikanske øyer som Puerto Rico, de britiske Jomfruøyene, Bahamas og ikke minst annerledeslandet Cuba. I denne delen av det karibiske hav kan du dykke i korallrev og fiske. Faktisk er Amerikas største korallrev her, og strekker seg fra kysten av Honduras og utover i Mexicogolfen og ned til De nederlandske Antiller. På disse øyene er seiling utbredt, og det er lett å komme seg til marinaer hvor du kan slå deg til ro. Her er det også lett å fylle på drivstoff, ferskvann, i tillegg til tjenester knyttet til vedlikehold, sikkerhetssjekker og reserveutstyr til båten. Det er vanlig å måtte skaffe seg en ekstra aux kabel, batterier og ladere da slitasje kan forekomme på grunn av fukt og salt i luften.

Kryss Atlanterhavet på to uker

Hvert år reiser tusenvis av seilere mellom Europa og Karibien. Havstrømmene for denne overfarten er veldig fordelaktige, og du kan komme deg mellom Spania eller Portugal og til de franske øyene i de sørlige delene av det karibiske hav, på bare to uker. Mellom september og februar er dette ikke å anbefale på grunn av større sjanser for tropiske stormer, men resten av året går dette helt uten problemer. Faktisk er ruten så populær at noen kaller det «motorveien til Karibien». En fordel med at ruten er såpass trafikkert er at du kan komme i kontakt med andre båter over radio, og du vil være mindre alene hvis du skulle trenge assistanse.

cocktail