Alternativ halloween

Vi kan syns hva vi vil om det, men halloween har kommet for å bli. Høytiden feires 31.oktober hvert år, kvelden før allehelgensdag 1.november. I utgangspunktet en tredagers feiring til minne om de som har forlatt oss, spesielt martyrer og helgener. I dag er høytiden kanskje mest kjent for noe helt annet.

Perfekt sesongavslutning

For mange kan det bli litt i overkant når alle nabolagets barn går dør til dør med trusler om knep hvis ikke knasket deles ut. Noen skrur av utelampene for å gi signaler om at godteskålen er tom, mens andre rømmer til hytta. Men hva er alternativene for de som har lyst på en litt annerledes halloweenfeiring? Jo, hvorfor ikke flytte festen til båten.

Med det milde været som har gitt oss våte vintre i flere år, har også båtsesongen blitt forlenget. Så lenge vinden glimrer med sitt fravær, er det ingen grunn til å sette båten i opplag for tidlig. Om feiringen legges i marinaen, ved nærmeste holme eller på åpent hav er opp til hver enkelt, samt vær og vind, selvfølgelig. Grip muligheten til å skape en halloween gjestene aldri vil glemme, og hvorfor ikke gjøre det til en årlig tradisjon å avslutte årets båtsesong med en skikkelig halloweenfest?

Pynt og sikkerhet i høysetet

Fantasien, og til en viss grad størrelsen på båten, er det eneste som setter begrensninger på utsmykningen, og det er ikke noe som heter «less is more» når det kommer til dekorasjoner ved denne feiringen. Åpen flamme og mange mennesker på et lite område er kanskje uansett ikke å foretrekke, og om festen legges til båt er det viktig å huske på at sikkerheten skal komme først. Selv om festen både blir sen og gøy, må det settes krav til at alle er trygge og tar vare på hverandre. Halloween er en høytid for å minnes de falne, og det skal gjøres i sikre former – spesielt på sjøen.

cocktail