Drømmer du om egen båt?

Det er få ting som slår livet på sjøen, og vi nordmenn er kanskje ekstra glade i sjølivet. Noe av grunnen til det er den langstrakte kysten vår, men det kan også skyldes at vi har en nokså kort sommer – og at vi liker å ta best mulig vare på den. For mange er derfor en egen båt den store drømmen. Kanskje det gjelder for deg også?

Når du skal kjøpe din egen båt, er det flere ting du bør tenke på. Vi skal gå gjennom noen av disse her.

1.Hva slags båt bør du velge?

Det er lett å si at du skal følge magefølelsen og velge drømmebåten, men det er faktisk ikke så enkelt. Du bør nemlig velge en båt som også er praktisk, lett å vedlikeholde, og som passer deg og ditt liv. Du bør også tenke på det økonomiske aspektet. Kanskje det blir en snekke istedenfor en stor yacht? Men husk at små båter også kan ha mye sjarm!

2. Husk å forsikre båten din

Du vet sikkert at du bør forsikre huset ditt, og at du bør ha en innboforsikring, men visste du at det også gjelder for båt? Det er viktig at du har forsikringen i orden, da det fort kan bli mange uforutsette utgifter med båt. Dessverre er det også slik at mange båter blir stjålet hvert eneste år. Selv om det er lett å tenke “det skjer ikke meg”, så kan det faktisk hende. Da lønner det seg å være føre var, og ha en god forsikring på lur.

3. Få deg båtplass så tidlig som mulig

For å få en eksklusiv båtplass i Oslo, kan det hende at du må stå på venteliste i flere år. Du bør derfor være realistisk når du søker båtplass, og du må være åpen for å ta til takke med en mindre populær båtplass de første årene.

Hvis du er så heldig at du har din egen brygge, for eksempel ved hytta, så slipper du selvsagt å tenke på dette.

cocktail