Gi hjemmet et maritimt uttrykk

Bor du langt til fjells og savner skjærgården hver eneste vår? Ser du for deg å seile i frisk bris uten å måtte tenke på regninger eller daglig kjas og mas? Tusle i byssa for å gjøre det koselig til måltidet med de andre sjøfarerne? Sjølivet er herlig, men kontrastene er store. Fra en travel hverdag med jobb, skole og vask, så kan du jo gjøre hjemmet ditt til en skute med kurs for sydligere farvann.

Hvordan skal du innrede hjemmet ditt for å kjenne smaken av saltvann, tang og tare? Du må vel reve seil om du installerer dem i flaggstanga, men det vil gi en god effekt. Noen vil kanskje heise et piratflagg og ønske gjestene velkomne med en øyelapp og kapteinshatt på hodet.

Farger og veggpanel

Det som gjør at hjemmet får et maritimt uttrykk er å være nøye med vegger og farger. Duse blåfarger er det som gjelder, på et stående panel. Alle rammer og lister må males i hvitt uten nyanser. Et ror, en padleåre eller en livbøye lar seg gjøre i et rom der man vil få følelsen av sjø og båtliv.

Gulv og pynt

Gulvene kan få et ansiktsløft. Det har blitt populært med dørk-plater som gulv hjemmet. Det gir en følelse av å være om bord, og bare venter på å kaste loss. Man skiller etasjene med trappeteppe i ekte maritim stil.

Vinduer og pynt

Kan du fikse vinduer selv, er det to typer som gjelder. Enten skal de være runde og små, eller så skal det være et like-vinklet parallellogram. I vinduskarmene må man pynte med tang, flaskeskute eller en matroslue. Tau og sjølamper gir en flott effekt.

Spisestue

I et ekte sjørøverskip sitter alle rundt et langbord at solid tre. Bordet kan være formet ovalt og sammen sitter man på benker som passer til. Her skal alle være parate til å rive seil eller forsvare skipet om det skulle bli angrepet av pirater.

Skipperens lugar

Her kan man dekorere på mange ulike måter. Det må være plass til han og henne, uten at de må dingle i hver sin køye. Her ville jeg hatt en globus og et nautisk kompass. Det viser at du har den maritime stilen i orden. Så du kan navigere deg fram til pøsen. Slik har du fått et maritimt tema i huset, og trenger ikke lenger lengte etter sommer og døsige dager på sjøen.

cocktail