Skaff deg båtførersertifikat

I denne artikkelen skal vi ta for oss viktigheten av å kunne håndtere båten til havs. Enten man er langt utaskjærs eller tøffer av gårde mellom små-øyene, så er sjøvett helt avgjørende. Ikke alle tar hensyn til dem, ei heller sine med-trafikkanter på sjøen. Hvert år ser vi dessverre også en rekke ulykker som ender med skader og i verste fall død. Pårørende sitter igjen og lurer på hva som hendte.

Dersom man er født før 1980 trenger man ikke båtførerprøven, men kanskje var det flere som burde tenke på å ta det. Ikke fordi de kanskje ikke kan håndtere en båt, men fordi prøven vil gi dem en oppkvikker. Det handler om hvordan man skal unngå å gå på skjær i sjøen, hvordan man håndterer havari også videre. Men det handler også om så banale ting som hvordan man plasserer seg i leia og hva de ulike pålene betyr.

Man trenger ikke Refinansiering24.no for å ta båtførerprøven, men derimot kan man kjøpe seg en fin båt. Har du allerede et lån, kan du bygge inn båtkjøpet i lånet, slik at du kun betaler på et lån. Smart og veldig lettvindt.

Nettbasert kurs

I disse dager kan man ta prøvene på nett fordi det er stor pandemi og mer utvalg av prøver. Slik kan de fleste lære seg mer om båtlivet, om så bare for å minne seg selv på farene som fins på havet. Nettbaserte kurs er enkle å ta, hvor man skal gå gjennom en del spørsmål og besvare dem på tid. Først vil man få se flere situasjoner gjennom den lille presentasjonen, så setter man bare i gang når man vil.

Man kan også laste ned ulike apper som vil hjelpe både til prøven og ute på sjøen generelt. En slik er Shipfinder, som passer på hvor båtene fins og hvor de kommer fra. Det gir jo også mye spennende informasjon om hva som beveger seg ute til havs.

Eksamen på testsenter

Deretter går turen til testsenteret. Det fins hundretalls av slike rundt om i landet, ofte knyttet til en havn eller marina. Eksamen er en fysisk test som man utfører ved og i båt. Dette minner oss stadig om alle tingene man skal se etter før og mens man er i båt, og hvordan man får mest ut av båtlivet. Det vil de fleste ha nytte av, selv de over 40!

cocktail