Lån penger uten sikkerhet til ny båt – på dagen!

Går du svanger med en drøm om å kjøpe ny båt, men mangler kapital til det? Hvis du ikke vil vente til du har spart opp nok penger, kan et godt alternativ være å ta opp et lån hvor det ikke er et krav om å stille sikkerhet/pant i dine eiendeler for å få lånesøknaden innvilget. I denne artikkelen skal vi forklare deg hva som stilles som krav for et slikt lån. Du kan faktisk få det på dagen – og begynne å se deg om etter drømmebåten din med en gang!

Hva er et lån på dagen uten sikkerhet?

Det å ta opp lån på dagen betyr rett og slett at låneselskapet ikke krever garanti for at du betaler tilbake lånet i sin helhet. Dette betyr selvsagt ikke at du kan la være å betale det ned. Hvis så skjer må du belage deg på ekstraomkostninger, ekstra renter og unødvendige straffegebyr. Ulempen er at den effektive renten er noe høyere enn hva tilfellet vil være med et lån med sikkerhet. Fordelen er at du kan ha pengene die på konto – allerede samme dagen som du har fått innvilget lånesøknaden din.

Hvilke krav stilles til deg?

Kravene for å få et lån på dagen varierer noe mellom ulike låneselskaper, men noen ting har de til felles:

• Krav om at du har en fast, registrert stabil inntekt

• Ikke betalingsanmerkninger eller aktive inkassosaker

• Være fylt 18 eller 20 år (varierer)

• Ha hatt fast bostedsadresse i Norge for minst de 3 siste årene

• Har en ryddig privatøkonomi

Kredittsjekk foretas hos samtlige låneselskaper og banker

Det er vanlig rutine fra alle selskaper og banker som tilbyr lån både med eller uten sikkerhet at en kredittsjekk vil bli foretatt av deg.

Kredittsjekk betyr rett og slett at det foretas en sjekk av din økonomiske bakgrunn for å se om du har tidligere eller aktive betalingsanmerkninger eller inkassosaker. Dette kan også gjelde abonnement eller tjenester hvor det betales etterskuddsvis, slik som f.eks. din strømregning.

Når vurderingen om du er kredittverdig eller ikke, vil det bli sett på hvordan det står til med din kredittscore. Dette poengsystemet viser i hvor høy grad du evner til å overholde låneavtalen – med andre ord – om du er i stand til å tilbakebetale pengene i tide. Hvis kredittscoren viser seg å være for lav, er du ikke kredittverdig. Dermed vil du mest sannsynlig få avslag på lånesøknaden din.

Et alternativ hvis dette viser seg mot formodning å bli resultatet, bør du først ordne opp i eventuell betalingsanmerkning eller aktiv inkassosak før du prøver å søke om lån på dagen.

Et annet alternativ kan være å søke om et lån med sikkerhet. I dette tilfellet må du kunne vise til eiendeler som bolig, båt eller bil e.l. som stilles som pant i lånet.

cocktail