Ulike båttyper

En båt er et motorisert kjøretøy som bruker motor, årer eller seil for å drives fremover. Ordet båt brukes om mindre fartøy, der man kun trenger båtførerprøven eller ingen kurs for å kunne kjøre.

Bruk av seilbåter og robåter

Båter er ulike. De er av ulik størrelse, ulik farge, ulike egenskaper og drives fremover ulikt. I gamle dager var det mest vanlig med seilbåter, som brukte seil for å komme seg fremover, fra sted til sted. I tillegg ble robåter brukt. Fordelen med seilbåter er at robåter ikke går så raskt fremover og krever mye fysisk arbeid.

Seilbåter ble brukt til å frakte ulike produkter mellom byer og land verden over. Seilbåtene ble brukt til kjøp og salg for å tjene penger. Etter at motoriserte båter kom, ble kjøp og salg av varer og produkter fraktet med skip, istedenfor båter. Det er mer effektivt enn å bruke båter med seil eller årer.

Forskjellige typer båter

Det finnes mange ulike typer båter med forskjellige egenskaper og formål. Det finnes blant annet speedbåt, rekse, seilbåt, gummibåt og bowrider. Noen av båtene er mindre, der det bare er plass til noen få på båtene, mens andre båter kan romme svært mange passasjerer. Enkelte av båtene kan man også sove i. Det er båter som gjerne har soverom, bad, kjøkken og stue. Det finnes båter som det er mulig å bo i, som et slags hus på vann. Disse båtene er gjerne en del dyrere, både på grunn av fasilitetene de har og på grunn av egenskapene sine. Disse båtene går gjerne ikke så raskt, da de er ganske tunge på grunn av alt innholdet de har. En speedbåt er et eksempel på en båt som går raskt. Den kan gå mye raskere, men alt er avhengig av hvilken motor den har.

cocktail